• Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

VEGAN PUMPKIN SOUP

Hej hörni! Stort tack för att ni deltog i vår LIVE igår. På tisdagar kl 20.00 kör vi alltså live på instagram där jag, Emmy, tillagar enkla vardagsrätter. De två första har nu varit tofu masala och igår gjorde jag en vegansk superenkel, perfekt kryddig, varm och hälsosam soppa.

För att göra denna hemma så behöver du:

500g butternut pumpa

1 liten sötpotatis

1 burk kokosmjölk

1 liter vatten

1 grönsaksbuljong tärning

2 msk kokosolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 bit ingefära

1/2 röd spansk peppar

4 msk gul curry

2 msk röd curry

Gör såhär: Börja med att sätta ugnen på 220°, skala och skölj pumpan samt sötpotatisen. Skär dessa i små kuber, lägg på en plåt, krydda med gul curry, svartpeppar och salt. Låt rostas i ugnen på hög värme i 7-10 minuter bara så de får en rostad ton till soppan. Fortsätt sedan att hacka gul lök, vitlök och ingefäran som du fräser upp i rikligt med kokosolja tillsammans med tunt skivad röd spansk peppar. Tillsätt kokosmjölken samt vattnet och buljongen. Låt puttra i några minuter. Ta ut rotfrukterna och lägg ner dessa i soppan. Låt koka upp i 5 minuter till, och röd curry paste. Mixa sedan till en slät soppa och smaka av med lite citron för att dämpa hettan om du önskar! Det blir verkligen så gott med kokosmjölken som är rätt så söt från början, när den möter den hettan både från vitlöken, curryn, ingefära.

Servera med quinoa, koriander & pumpakärnor!

-

You'll find the translated version in our Google translate function to the left! Happy cooking!

#foodgeekzfood #nouwfood #nouwfoodblogger #pumpkin #veganfoodshare

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229