VEGAN COCONUT SWEET POTATO SOUP



You can translate this with the Google Translate Function to the left!
Nu smyger hösten sig på vilket innefattar en slags omvändning i köket, från krispiga kalla sallader med livets färger till en mer krämigare kulör av höstens mustiga smaker som värmer kropp och själ. En given favorit hos oss är denna magiska soppa med en asiatisk touch. Krämig sötpotatissoppa med en kokosmjölks bas, en fräsch syra från lime, sting från färsk röd chili, varm krydda från den ekologiska gurkmejan och rotfruktssmaken av sötpotatis och zucchini. Denna tycker vi helt klart ni ska prova hemma, då det kan att komma bli en familjefavorit! Dessutom är den helt vegansk, vilket är toppen!
Recept för 4:
1 stor sötpotatis
1 gul zucchini
1 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
1 liter vatten
1 msk grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
1 msk hackad färsk röd chili
Limesaft från en lime
Topping:
Pumpakärnor
Rostad kokos
Finhackad färsk koriander
Gör såhär:
Börja med att skala sötpotatis, skär i bitar, koka upp i vatten och grönsaksbuljong. Stek upp vitlök och zucchini i rikligt med kokosolja så du får en rostad yta på zucchinin och vitlöken. Tillsätt i kokande sötpotatisen, fortsätt med kokosmjölk och gurkmeja samt röda linser. Låt koka på låg värme. Rör om. Smaka upp med salt, peppar. Mixa sedan enkelt, och toppa med kokoschips, koriander och pumpafrön.
Perfekt att laga som student, hemma till familjen, till din partner eller dig själv!
-
Gillar
Kommentarer
