UGNSBAKAD BANANGRÖT

Goood morgon lördag hörni! Vi måste prata om helgfrukost. Snacka om att växla upp vardagsfrukosten till 2.0. För vem har annars tid? Den här är ju sjukt god och smakar som en dessert i ärlighetens namn. Vi kan varmt rekommendera er att baka denna istället för att koka gröten på plattan. Dessutom har man ju ofta alla ingredienser hemma. Havregryn, bananer som ligger o börjar bli lite gamla, honung och värmande goda kryddor.

Recept för (2 port):

2 dl havregryn, glutenfritt använder vi

2,5 dl växtbaserad mjölk, antingen havremjölk eller mandelmjölk

2 mogna bananer

1 ägg

2-3 tsk honung eller agave sirap

En nypa av kanel, kardemumma, vaniljpulver

En nypa flingsalt

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 200°. Smörj en liten ugnssäker form med kokosolja. Skiva en banan och lägg i botten på formen. Blanda grynen och de anda torra ingredienser. Häll i formen på bananskivorna. Skiva den andra bananen och lägg över. Vispa upp ägget och mjölken som du sedan häller på grynen. Baka i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med valfri topping, så som chiasylt eller något annat du tycker om!

Njuuut & ha en fortsatt trevlig helg!

Gillar

Kommentarer

Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,
foodgeekz
foodgeekz,
Tack så mycket! Så himla gott ju 😍
nouw.com/foodgeekz
beattriicee
beattriicee,

Mums vad gott!! ❤️

nouw.com/beattriicee
foodgeekz
foodgeekz,
Tack! 😍 Riktigt mumsigt!
nouw.com/foodgeekz
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Men mums det här ser gott ut 😊

nouw.com/amandamalmflod
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍 SÅ gott!!!
nouw.com/foodgeekz