TACO TUESDAY



Äntligen tisdag igen!
Helt plötsligt har det blivit en av våra favoritdagar, i och med att det nu är Taco Tuesday. Varje tisdag har vi live på Instagram kl 19:00 och kockar ett nytt taco recept. Den här tisdagen är inget undantag och perfekt för dig som vill bjuda vännerna eller laga något lyxigt hemma, som ändå är busenkelt. Veckans tacos är en vegetarisk variant, och till det gjorde vi några få men väldigt goda sides.
För 4 portioner behöver du:
5 portabello svampar
2 ägg
Majsmjöl
1/2 dl mandelmjölk
Panko ströbröd
Gör såhär: Börja med att skiva upp svampen, doppa i mjöl, fortsätt med ägg och panera i panko. Stek på hög värme och fortsätt med att sänka värmen en aning så de blir genomstekta.
Koriander majonäs:
Hemgjord majonäs (1 ägg, 2 dl neutral olja, 1 tsk dijonsenap, 1 nypa salt)
1 näve färsk koriander
Limeskal samt limesaft från en limefrukt
Gör såhär: Mixa majonäsen och smaka upp med finhackad koriander och pressad limesaft.
Rostad majs med fetaost:
1 burk majs
1 paket fetaost
Färsk koriander
Gör såhär: Häll av majsen och låt rinna av, rosta i ugnen på 220° i ungefär 15 minuter. Blanda sedan majsen med fetaosten och färsk koriander.
Grillad paprikasalsa:
1 burk grillad paprika (spara lite av oljan till salsan)
Limeskal samt limesaft från en limefrukt
1/2 schalottenlök
3-4 skivor jalapeños
Gör såhär: Finhacka paprikan, mixa med limeskal, limesaft, lite av oljan från paprikan, schalottenlök och några skivor jalapeños.
Servera allt tillsammans med ett gott stekt tortillabröd & krispiga nachos!
-
You are able to translate this recipe via the google translation function to the left!
#foodgeekzfood #bestofnouw #foodblogger #nouwfood #food #tacotuesday
//Ann