• Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

SUMMER SALMON, GREEN PEA SMASH & POTATO SALAD

Hej på er fina ni! Hoppas ni haft en magisk dag, vecka hittills! Vilket väder vi haft, och självklart ska vi fira det med att börja laga mer somriga rätter nu framöver. Det helt klart höjdpunkten med att syssla med så mycket mat som vi gör, att plocka fram det kreativa sommarköket. Det är en hel bunt som hittat till oss på senaste och först, och främst så skulle vi bara vilja tacka för det och tacka för att ni hittat till oss. Det betyder allt för oss! Har du inte hittat till vår Instagram än, så finns vi HÄR.

Varje tisdag kl 20:00 har vi en IG-LIVE, tredje gången nu, och igår gjorde vi en sommarlax i ugn, färsk lax med fransk örtig potatissallad och grön ärtröra. Missade du den, så hittar du den under våra LIVE series under IGTV. Skulle du vilja laga receptet hemma så tar det högst 30 minuter, och är perfekt sommarmat både när det kommer till lunch som middag!

Recept för 4 personer:

Laxen:

Färsk lax, beroende på hur många ni är så får du välja mängd själv, funkar även bra med filéer.

50 g smör

Blandade frysta örter

Citron

Potatissalladen:

20-25 små nypotatisar eller delikatesspotatis

4 msk mandelmjölk

4 msk majonäs

3 tsk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

Salt

Peppar

1 rödlök

1 knippe gräslök

1 handfull av valfri ört, tillexempel kruspersilja

Grön ärtröra:

3 dl djupfrysta gröna ärtor

3 msk ljus tahini

2 msk pressad citron

En nypa flingsalt

En nypa chili flakes

1 vitlöksklyfta

Gör såhär:

Börja med att preparera de moment som vanligtvis tar lite längre tid än det andra. Tillexempel om du har nypotatis, skölj och skrubba av gruset på dessa. Sätt ugnen på 175° så laxen enkelt kan gå in sen. Ta även smöret, och vispa upp det kallt med örter, och citron.

Fortsätt med att koka upp potatisen, medans potatisen kokar i ungefär 10 min, så sätter du nu in laxen som du folierar i en form, saltar och pepprar. Sätt klockan på ungefär 15 minuter, och känn sedan efter ifall den behöver gå 4-5 minuter till. Vidare gör du dressingen till potatisen. Blanda mandelmjölk, majonäs, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt och peppar. Rör om med en sked i ett glas eller cylinderform, ställ åt sidan. Skär upp rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål med ISKALLT vatten, dessa krispar till sig ordentligt och den beska oangenäma löksmaken försvinner.

Skölj upp ärtorna i en kastrull med vatten som du snabbt värmer upp på pannan, tänk på att detta inte skall koka då de inte får bli för mosiga. Mixa ärtorna med olivolja, tahini, vitlök, citron, salt, peppar, chiliflakes. Smaka av!

Nu är det dags att ta ut laxen. Bre på det vispade smöret. Rör om den kokta sköljda potatisen med dressingen. Tillsätt gräslök och rödlök, rör om. Servera med den gröna ärtröran!

-

You'll find this recipe in the Google translate function to the left!

#foodgeekzfood #nouwfood #foodblogger #bestofnouw #summerfeelings

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Det här är verkligen något för mig känns det som, ÄLSKAR lax!! <3
nouw.com/emmaengstrom
foodgeekz
foodgeekz,
Men åh tack! Vad kul! 😍Då kommer du älska denna rätten.
nouw.com/foodgeekz
Ellendelin
Ellendelin ,
Det här ska testa imorgon! Tack för tipset!!! <3
nouw.com/ellendelin
foodgeekz
foodgeekz,
Vad grymt! Tack själv 😍Om du lägger upp något på dina kanaler, tagga oss så ser vi också resultatet, kram!
nouw.com/foodgeekz
IP: 82.99.3.229