• Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

STEWED RHUBARB & VANILLA CRÉME

STEWED RHUBARB, VANILLA CRÉME, OAT -& HAZELNUT CRUMBLE

You are able to translate this recipe via the Google translation functionality in the corner to the left!

En riktigt somrig efterrätt efter en grillkväll hemma i Skåne. Denna efterrätt passar perfekt att servera i glas till vilken tillställning som helst, helgmiddagar med vänner eller en hemmakväll i soffan. Busenkel rabarberkompott med vaniljkräm och havre crumble.


Recept för 5 pers:

500g rabarber

4 msk honung

1 kanelstång

2 msk kardemumma

1 kvist färsk mynta

3 dl vatten

Gör såhär: Börja med att skär upp rabarbern 2x2 cm långa som du kokar på låg värme med vatten, honung, kanel, kardemumma och en kvist mynta. Låt koka under lock på låg värme i ungefär 25 minuter. Sila sedan av rabarbern och pressa ut med en sked. Servera med glass, kräm, grädde, ja, vad som! Till det passar havre crumble perfekt, recept på den kommer här...

2 dl havregryn

200g hasselnötter

50g smör

Gör såhär: Rör om allt tillsammans och lägg ut på en plåt, grädda i ugnen på 180° i 15 minuter. Håll koll så det inte bränner sig!

#foodgeekzfood #foodrecipe #food #recepttips #nouwblogger #matblogg #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Gud så gott, den måste jag prova 😋😋
nouw.com/johannagrahn
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity,
Kan tänka mig att det blir extra gott med gotländsk honung!
nouw.com/dreamandcreativity
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229