SOMMARENS GODASTE MANDELKAKA

Nu är sommaren verkligen här och vad passar inte bättre med lite somriga efterrätter? Perfekt till midsommar eller till familjemiddagen, eller med vännerna. Du bestämmer! Denna är busenkel och har en bas från en hederlig sockerkaka, vi har dock gjort den Foodgeekz Friendly. Vilket innebär att det antingen är utan raffinerat socker, glutenfritt, veganskt, laktosfritt och helt enkelt anpassat för att den skall kunna ätas av vem som helst och samtidigt smaka så så gott. Just detta receptet är utan raffinerat socker, glutenfritt & laktosfritt.

Receptet för 1 kaka á 6 personer kommer här:

Kokosolja för bakform

Kokosflingor för bakform

2 ägg

4 msk honung

1 tsk vaniljpulver (äkta vaniljextrakt)

1 dl potatismjöl

1 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl hett vatten

1/2 dl het mandelmjölk

Gör såhär: Sätt ugnen på varmluft 175°. Smörj en form med antingen laktosfritt smör eller kokosolja, istället för ströbröd så kan du välja kokosflingor vilket ger en härlig toscasmak på kakan sedan. Mixa ägg och honung med elvisp. Blanda mjölsorterna i en annan bunke som du sedan rör ner. Värm upp mjölken och vattnet i en kastrull tillsammans som du häller på i smeten, häll nu över smeten i formen och avsluta med att riva citronskal på. Sätt in i ugnen på 35 minuter. Servera med lättvispad grädde & bär.

-

#foodgeekzfood #nouwfood #summer2020 #bestofnouw #foodblogger

Gillar

Kommentarer