SKÄRGÅRDSPYTT


Do something magic from the fridge
Det sägs att vädret ska bli lite sämre den här veckan, så vad passar inte bättre att få något mer "inne"-vänligt recept än detta? Kanske har du massvis med rester från helgens grill i din kyl? Det har nämligen vi! Därför tycker vi du ska försöka öppna kylskåpet och skrapa fram det som finns hemma, för att göra något magiskt gott av det. Denna döper jag till Skärgårdspytt, dels för att den känns väldigt somrig men också av de olika goda grönsakerna som faktiskt finns i.
Recept för 4 personer:
1 halloumiost
2 röda paprikor
1 gul röd paprika
10-15 små färska skogschampinjoner
1 aubergine
1 salladslök
1 gul lök
5 filéer av kycklinglårfilé (kryddor till kyckling: paprikakrydda, curry, cayenne, vitlökspulver)
10-15 nypotatisar
En näve färsk kruspersilja
En näve färsk basilika
1 riven vitlök
3-4 msk citronsaft
En nypa salt
Nymalen svartpeppar
Gör såhär:
Börja med att skölja potatisen så det värsta gruset sköljs bort, skär i små bitar, koka upp lätt i vatten innan du fortsätter steka detta i lite rapsolja, med flingsalt. Hacka ner alla grönsaker och stek upp i olivolja, sänk värmen sedan. Skär kycklinglårfilé i mellanstora bitar och stek upp i en annan stekpanna vid sidan om, krydda med paprika, lite cayenne, vanlig curry och lite vitlökspulver. Häll över kycklinglårfilén i samma panna som potatisen är stekt. Servera vid sidan om grönsaksblandningen eller tillsammans som ovan, med någon god yoghurtsås! Magisk och så enkel vardagsmat!
-
Gillar
Kommentarer



