• Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

SHAKSHUKA, OH YES!

Okej, ni som följer oss på Instagram såg kanske på vår story igår att jag tillagade Shakshuka för första gången och det blev helt magiskt! Givetvis ska vi dela receptet med er. Så enkelt, gott och ännu godare dagen efter. Wow! En ny favroit.

Recept för 4 personer:
1 st gul lök
Olivolja, till stekning
1 st stor aubergine
2 klyftor vitlök
2 st stora färska tomater
2 tsk torkad koriander (fryst)
2 tsk torkad basilika (fryst)
2 tsk torkad persilja (fryst)
2 msk tomatpuré
1,5 burk krossade tomater
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
1 kruka färsk koriander
3 ägg 1 avokado

Gör såhär:
Skala och tärna gul lök och vitlök och stek i olivolja i en kastrull/större stekpanna. Rör runt lite då och då. Tärna tomaterna och auberginen i grova bitar och lägg ner i lökblandningen. Tillsätt kryddorna, de frysta örterna, krossade tomater och tomatpuré. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av, salta eller peppra om det behövs. Hacka koriandern och blanda i. Spara lite till garneringen.När grytan är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen. Sätt på lock och låt koka i några minuter tills äggen är klara.
Servera med varma levainbröd och avokado!

#foodgeekzfood #recepttips #foodie #nouwblogger #food

-

Okay, you guys who follow us on Instagram maybe saw on our story yesterday that I cooked Shakshuka for the first time and it became absolutely magical! Of course, we will share the recipe with you. So simple, good and even better the day after. Wow! A new favorite for sure.

Recipes for 4 people:

1 yellow onion

Olive oil, for frying

1 large eggplant

2 cloves of garlic

2 large fresh tomatoes

2 teaspoons dried coriander (frozen)

2 teaspoons dried basil (frozen)

2 teaspoons dried parsley (frozen)

2 tablespoons tomato puree

1.5 can of crushed tomatoes

1 teaspoon sambal oelek

Salt and pepper

1 pot of fresh coriander

3 eggs

1 avocado

Do this:

Peel and dice yellow onion and garlic and fry in olive oil in a saucepan / larger frying pan. Dice the tomatoes and eggplant into rough chunks and place in the onion mixture. Add the spices, the frozen herbs, crushed tomatoes and tomato puree. Then let it simmer on low heat for about 15 minutes. Taste, salt or pepper if needed. Chop the coriander and mix in. Save some for the garnish. When the pot is done, crack in the eggs. Be careful not to break the egg yolk. The shakshukan should be so thick that you can make small holes where you crack in the eggs. Put on lid and cook for a few minutes until the eggs are ready. Serve with warm levain bread and avocado!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229