PIZZA BONANZA

Nyårsdagen hörni! Många kanske vill sätta igång med rutin och vardagsmat direkt, vilket vi snart kommer kunna vägleda er genom i ett annat typ av format, det vill ni INTE missa! Men idag njuter vi extra mycket av en god slice pizza av något slag. Vi har listat fyra av våra absolut godaste pizzarecept som ni mer än gärna får prova att laga hemma!

Efterrättspizza med körsbär:

Libabröd

3 msk smetana

1/2 paket blåmögelost

1 päron

Honung

Några körsbär

Rostade valnötter

Gör såhär:

Bre på smetana, smula på blåmögelost, hyvla päron, dela några körsbär, ringla honung. Grilla upp till 10 minuter. Rosta valnötter och smula på som topping efter att pizzan är klar.

-

Halloumipizza med fräscha grönsaker:

1 halloumiost

2 ägg

1 dl bovetegryn alt. havregryn, det väljer du!

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Riv halloumiosten i en bunke, knäck äggen och tillsätt grynen. Rör om. Ta fram en ugnsplåt, klipp ut bakplåtspapper, häll ut "degen" på bakplåtspappret och forma så tunt som möjligt och så runt som möjligt. Kör in i ugnen i 10 min tills smeten blivit gyllenbrun, håll koll! Ta sedan ut och bre ut tomatsås. (Tomatsås har vi recept på längre ner i bloggen). Toppa gärna med svamp, någon mer god ost, rödlök, kanske grönkål och skivad sötpotatis? Blir fantastiskt gott i kombination!


Libapizza Italien Style:


En burk ekologisk krossade tomater
En kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
Chiliflakes
Salt
Peppar

Gör såhär:

Mixa krossade tomater med basilika. Finhacka sedan vitlöken eller pressa den, vilket du tycker är bäst. Krydda upp med salt, peppar och chiliflakes. Igår använde vi libabröd som botten. Sedan hade vi parmesan, mozzarella, röd lök, en med parmaskinka och sedan en med salami. Givetvis ruccola som granityr när den var klar.

Vi har köpt en pizzasten från Weber, på Maxi. Rekommenderas verkligen att handla en sådan sten för att grilla pizza. Det tar 7 minuter sen har du den mest krispiga pizzan du kan tänka dig. Tips!

Ingredienser:

Pizzabotten

1-2 päron

1 rödlök

Torkad timjan

Chévre

Honung

Olivolja

Gör såhär: Sätt ugnen på 220 grader. Pensla olivolja på botten. Lägg på tunna päronskivor, skiva rödlök tunt och toppa tillsammans med chévren som du fördelar i små bitar. Ringla honung och avsluta med timjan. Grädda i ugn tills getosten blir gyllenbrun. Servera gärna med ruccola!

Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer

isvarmt
isvarmt,

Ser supergoda ut allihopa! 😃


nouw.com/isvarmt
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍 Magiskt gott!
nouw.com/foodgeekz
Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍Så underbart gott alltså!!!
nouw.com/foodgeekz