MUDACKE WITH CHOCOLATE & CARAMEL FROSTING

(You are able to translate this post via the google translate function to the left)

Hej på er! Hoppas att ni har haft en härlig onsdag. Idag är det Chokladens dag men också 11/11. Vilken kombination! Bättre än så kan det ju inte bli. Idag vill vi bjuda er på ett riktigt gott chokladrecept jag gjorde igår. En mudcake med choklad och karamellfrosting. Nej men ni hör ju vad gott(?!)

Recept för en kaka i 24 cm springform:

3 dl kokosmjöl
3 dl mandelmjöl
4 st ägg
1 msk honung
1 dl kokossocker
150 g smör
1 dl mandelmjölk
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 tsk vaniljpulver

Frosting:

1/2 burk creme fraiche
2 msk kakao
1 msk honung
3 tsk vaniljpulver

& vegansk kolasås från KungMarkatta som man hittar i alla matbutiker.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175° grader. Börja med att blanda alla torra ingredienser till kakan. Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägg, kokossocker och honung poröst. Blanda sedan i det i dem torra ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Smörj springformen eller klä den i bakplåtspapper. Häll i smeten och gräddas i ugnen ca 10 minuter. Under tiden gör du ordning frostingen. När kakan är klar låter du den svalna. Bre sedan på kolasås och sedan chokladfrosting. Toppa gärna med kakaonibs för extra crunch! Mums

Gillar

Kommentarer

sandrasg
sandrasg,

mums vad gott det här lät och ser ut!

nouw.com/sandrasg
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍Så gott!!!
nouw.com/foodgeekz
Filippasgodsaker
Filippasgodsaker,

Men asså sluta vad gott detta ser ut, helt galet! ❤️❤️

nouw.com/filippasgodsaker
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍Så himla god kaka!!!
nouw.com/foodgeekz