MOOD FOR FOOD

You're able to translate this with the Google translate function to the left!

Hej på er! Måndag igen. Många av er har säkert semester. Vädret har ju vänt till ett lite svalare klimat dem senaste dagarna. Vi har haft så mycket regn i Skåne. Välbehövligt för naturen och då passar denna maten perfekt. Jag gjorde en pumpasoppa häromdagen med friterad aubergine och hemmagjort vitlöksbröd som tillbehör. Givetvis ska ni på recept på allt.


Recept soppa för 4 portioner:

1 stor butternut pumpa
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
1 färsk citron
2 st vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Frysta örter (basilika & persilja)
Salt
Peppar
Chiliflakes

Gör såhär:
Sätt ugnen 200 grader. Skala och tärna upp pumpan som på bilden. Lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och lägg i två vitlöksklyftor. Rosta i ugnen ca 25 minuter. Förbered tillbehören så länge. När pumpan är klar. Lägg allting i en mixer och mixa med 1 burk kokosmjölk och vatten. Tillsätt därefter kryddor och örter. Mixa lite till. Häll sedan över soppan i en kastrull och låt den puttra ca 10 min på låg värme.

Recept friterad aubergine:
2 st aubergine
2 dl bovetemjöl
2 dl panko
2 ägg

Gör såhär:

Skär upp aubergine i runda skivor. Lägg över dem på en skärbräda med hushållspapper en stund innan du tillagar dem, så släpper dem vätska. Rulla dem sedan i mjöl, ägg och panko. Stek sedan eller fritera i olivolja på hög värme. Det går snabbt så håll koll!

Recept vitlöksbröd:
Valfritt glutenfritt bröd
4 msk smör
2 vitlöksklyftor
Persilja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, vitlök och persilja. Bre sedan på ditt bröd. Gräddas i ugnen på 10 minuter.

Gillar

Kommentarer