MONDAY BREAKFAST

God morgon! Äntligen en ny vecka! Vi har haft en helg som inneburit bad, träning, sol, mat och umgänge med nära & kära. Precis hur vi vill spendera våra helger så man kan maxa en ny vecka med härlig energi. Igår fick jag, Emmy, lite solsting dock. Inte jättekul, men en rejäl dos av d-vitamin så man kan inte klaga för det! En av våra favoritfrukostar när vi är hemma hos våra föräldrar på landet, eller egentligen alltid, är en riktigt god granola som topping av smoothie bowl eller en god yoghurt. Vi har tagit fram vårt bästa recept som ni skall få ta del av. Är ni sugna på att prova? Här kommer det!

3 dl hasselnötter

3 dl sötmandel

3 dl dinkelpuffar

3 dl glutenfritt havregryn eller krossat bovete

2 dl cashewnötter

1 dl kokoschips

2 dl kokosolja

3 msk kardemumma

3 msk kanel

4 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 nypa flingsalt

Gör såhär: Sätt ugnen på 180°. Börja med att hacka nötterna grovt, blanda dem i en bunke tillsammans med grynen. Fortsätt med att värm upp kokosoljan med honung, kanel, kardemumma, vaniljpulver och salt tills det blir en "karamell". Ta en plåt och klä den med bakplåtspapper. Häll över nötblandningen samt kokoskaramellen som du värmt upp. Sätt in i ugnen på ungefär 15 minuter. Håll utkik så inget bränns, blanda lite då och då under tiden. De sista 3 minuterna, ta då ut plåten och häll över dinkelpuffar och kokoschips. Skulle det behövas 10 minuter till på granolan så kan du passa till den och röra om tills den känns knaprig enligt din smak. Eller som vår mammas man säger, godbränd ;)

-

You'll find this amazing granola recipe in a translated version in the Google Translate function to the left.

#foodgeekzfood #granola #nouwfoodblogger #bestofnouw #summerfeelings

Gillar

Kommentarer