Hej alla fina! Denna måndagen inleds med detta härliga sopp-recept. Som vi hoppas att ni kommer att gilla för jag det kan lova, det smakar gudomligt. Det är alltså en grönkål och spenatsoppa med chili och vitlök. Till det har vi två kokta ägg men dem sjönk ner på botten av skålen när jag skulle fota så dem syns inte (I-landsproblem deluxe) haha. Det fick även bli ett hemmagjort vitlöksbröd till.
Ni behöver:
Ett halvt paket fryst finhackad grönkål
Ett halvt paket fryst finhackad bladspenat
3 dl grädde
3 dl vatten
En gul lök
Två vitlöksklyftor
En grön chilifrukt
2 tärningar grönsaksbuljong
Gör såhär:
Finhacka chili och löken. Stek upp i olivolja. Tillsätt sedan spenaten och grönkålen. Häll över det i en större kastrull. Häll i grädden, vatten och buljong. Krydda upp ordentligt under tiden med salt och peppar. Låt soppan koka på mellanvärme under lock. Mixa sedan soppan lite lätt med stavmixer. Servera!
Till brödet:
Valfritt bröd (gärna surdegsbröd då det är mindre processat, gärna osötat)
4 msk smör
Persilja
2 vitlöksklyftor
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienserna. Bre på brödet och låt dem gå i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter tills dem blir ordentligt krispiga. Så gott och en riktig höst-måltid! Så enkelt dessutom, tar 20 minuter att tillaga. Kram! 😃