MEATLESS MONDAYS

You can translate this with the Google Translate function to the left!

Hej på er! Hoppas ni har en härlig start på veckan och en bra måndag. Idag vill vi bjuda er på ett riktigt smarrigt recept som tillagades idag som en sen lunch. Jag har jobbat på med mejl, bokföring & planering av veckan så det har blivit en hel del matlagning hemma idag. Började dagen med scramble egg, bacon från vår lokala gård och massa grönt. Till lunch blev det denna soppan och till kvällsmat blev det en mexikansk inspirerad sallad med barbequemarinerat fläsk från vår lokala gård, stekta grönsaker & massa koriander. Massa god och näringsrik mat idag, det gillas starkt. Kvällen avslutades även med ett yogapass på FNF här i Helsingborg, så magiskt skönt.

Recept på pumpasoppa för 4 portioner:

1 valfri pumpa, jag körde på en sån ni kan se på bilden (den klassiska pumpan)
1 burk ekologisk kokosmjölk
3 st morötter
2 vitlöksklyftor
1 paket halloumi
Örter (jag använde mig av basilika, persilja & koriander)
Olivolja
Färsk riven ingefära
Salt
Peppar
Chiliflakes

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär upp pumpan i tärningar. Skala morötterna och skär sedan upp dem i bitar. Lägg pumpan, morötter, vitlök och örter i en ugnsform. Ringla även över olivolja. Låt dem bakas i ugn ca 20 minuter. Häll sedan i dem i en kastrull, tillsätt kokosmjölk, kryddor och ingefära. Mixa med stavmixern.
Låt soppan puttra på mellanvärme i några minuter. Stek upp halloumi medans rotfrukterna är i ugn, så gott att toppa med tillsammans med pumpakärnor! Så god soppa, perfekt nu när höstmörkret faller sig på.

Gillar

Kommentarer

Filippasgodsaker
Filippasgodsaker,
Ser sååå gott ut!!!! 😍💕
nouw.com/filippasgodsaker
foodgeekz
foodgeekz,
Men tack!!! 😍💞
nouw.com/foodgeekz