Krämig vegansk cashewpasta

Nämen hej hörni!

Okej jag driver inte när jag säger att detta är nog bland den godaste pastarätten jag äter. När jag äter pasta vill jag oftast att det ska vara en ordentlig pasta med grädde eller tomat, massor med kryddor, gärna någon kryddig korv eller mustig svamp. Det här blev verkligen något mitt emellan, perfekt balans mellan salt, syrligt och det lite söta från cashewnöten. Som vi då har gjort en 100 % Vegansk cashew carbonarapasta av. Hur gott? Så förbannat enkelt också!

3 dl cashewnötter

1 vitlöksklyfta

2 dl vatten

1/2 citron

Salt

Svartpeppar

Chiliflakes

2 port. kikärtspasta

1 portabellosvamp

2 dl färsk bladspenat

1 broccolihuvud

1 näve färsk basilika

Gör såhär: Mixa cashewnötter, vitlök, vatten, citron, salt, chiliflakes och svartpeppar i en matberedare i ungefär 15 minuter, Koka pastan enligt förpackningen. Värm upp cashewsåsen som blivit som en slags "ostsås", och blanda med pastan. Låt stå vid sidan om på låg temp.

Skär upp portabello i avlånga skivor och stek upp med broccolibitar, spenat, basilika, salt, peppar. Rör sedan ner i pastan och rör om med cashewsåsen. Servera med färsk basilika på toppen. Wow! Sjukt gott!

-

#foodgeekz #foodgeekzfood #goodfood #greatmood #nouwfood #matfrångrunden #veganskpasta

Gillar

Kommentarer