• Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

HOMEMADE VEGAN NUTELLA

HOME MADE VEGAN NUTELLA

You are able to translate this recipe via the Google translation functionality in the corner to the left!

Hej på er! Nu ska ni få ett riktigt gott och enkelt recept. Vi alla gillar väl nutella, eller hur? Jag skojar inte när jag säger att denna är godare än den du köper i butiken. Utan raffinerat socker, mjölkfritt & glutenfri. Kolla gärna på videon för fullständiga instruktioner.

Recept:

2 dl hasselnötter
1/2 msk kokosolja
1 dl kokossocker
3 msk kakao
2 tsp vaniljpulver
Lite himalayasalt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt och låt dem rostas i ugnen 10-15 minuter tills skalet blir mörkt och knäcks. Ta ut dem, låt dem svalna lite och använd sedan en ren kökshandduk för att få bort resten av skalet. Mixa hasselnötterna i en matberedare 5-6 minuter. Tillsätt en halv msk kokosolja. Mixa sedan i kakao, vaniljpulver och salt. Förvara sedan nutellan i en glasburk! Förvaras 2-3 dagar i kylen.
Så gott att ha på gröten, till bär, fruktsalladen eller på en smörgås för extra lyx.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229