HEALTHY VEGAN CHICKPEA STEW

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Hej på er! Hoppas allt är bra och att ni har en härlig måndag och bra start på veckan. Igår kväll innan jag skulle sova så tog jag CBD-olja och gissa om jag har sovit gott? Som en prinsessa. Vaknade av mig själv innan klockan ringde, magi. Dagen har bestått av möten, träning och jobb. Hur har er dag varit?

Idag är det back to the Meatless Mondays och vi vet hur mycket ni ÄLSKAR dem. Så idag bjuder vi er på ett favorit i repris-recept. Kikärtsgryta med kokosmjölk, quinoa och rostad blomkål. Det som är så bra med denna grytan är att du kan ta vad du har hemma i grönsaksväg och bara ösa på.

Recept:

Två burkar förkokta kikärtor

1 gul lök

3 msk kokosolja för stekning

1 grön paprika

En näve färska champinjoner

3 st morötter

2 msk chilisås / tomatpuré fungerar också

2 tsk röd curry pasta

1 tsk sambal oelek

1 burk kokosmjölk

1 dl vatten

Kryddor: Curry, chiliflakes, spiskummin, gurkmeja, svartpeppar och salt

Färsk koriander att toppa med

Quinoa till servering

Gör såhär:

Koka quinoa enligt anvisningarna. Skär upp lök, paprika och svamp i små bitar. Fräs upp i 3 msk kokosolja. Skär upp morötterna i tunna skivor. Häll sedan på chilisås eller tomatpuré. Låt det fräsas på ordentligt med grönsakerna, röd curry pasta och sambal oelek. Tillsätt vatten och kryddorna och låt det koka en stund. Sedan är det dags för kokosmjölken och kikärtorna.

Låt allting koka i pannan i 10 minuter. Servera med quinoa och färsk koriander.

Glöm inte att följa oss på Instagram, Foodgeekz.se

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Vilka underbara färger.
nouw.com/millasmat
foodgeekz
foodgeekz,
Men tack så mycket! 😍 håll utkik för kvällens recept
nouw.com/foodgeekz