GOLDEN SAFFRON PORRIDGE

(You're able to translate this via the google translation function to the left)

Nu inser man typ hur sjukt fort det här året gick? Vad gjorde man för ett år sen? Då bodde jag helt annorlunda, var på en helt annan plats mentalt, och sen dess har jag skaffat en hel del nya relationer med fina själar som idag betyder så mycket för mig. När vi skapar recept som vi tyckt om att äta i en tid så blickar man också tillbaks på gamla minnen, för mat väcker ju faktiskt också minnen. När jag tillexempel äter den här guldgröten så tänker jag på att för ungefär ett år sen så började jag använda mer ayurvediska kryddor och smaksättningar i min mat oavsett om det var frukost lunch eller middag. Min kropp mår väldigt bra av det, och det gör så mycket för själen inifrån när det är extra ruskigt och kallt ute. Därför tänkte vi tipsa om denna goda guldgröt med saffran dagen till ära som ni kanske vill skapa nya rutiner och minnen hemifrån med. Hur äter du den här frukosten? Kanske bäst framför en brasa på landet med familjen, eller hemma i sängen en söndagsmorgon, eller kanske i en matlåda medtagen till jobbet? Du väljer, men smakerna följer alltid med.

Recept för 2 pers:

1 dl krossat bovete

1 dl glutenfritt havregryn

3,5 dl kokosmjölk

1 msk av: gurkmeja, kanel, kardemumma

1 riven morot

2 tsk manukka honung

1/2 påse saffran

En nypa salt

Topping:

Skivat plommon

Rostat bovete (recept på detta hittar ni i vårt inlägg HÄR)

Gör såhär: Skölj av havregrynen och bovete, tillsätt kryddorna och riven morot i en skål. Rör om. Börja med att koka ner saffran i 3,5 dl kokosmjölk, tillsätt sedan havregryn, bovete och kryddblandningen med den rivna moroten. Låt koka på låg värme. Häll upp, toppa med bovete, plommon och kanske valfritt bär. Blåbär eller vinbär är väldigt gott.

Gillar

Kommentarer