GINGERBREAD & CHOCOLATE CANDY CUPS

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Hej på er! Hoppas allt är bra med er och att ni har en bra start på veckan. Idag vill jag bjuda er på ett riktigt gott recept som jag tycker definivt ni ska ha på julbordets gotte-hörna. Dessa candy-cups är som mumsbitar från himmeln. Botten är smak av pepparkaka, fyllningen är jordnötssmör och mörk choklad. Nej men snälla, vilken kombination hörrni! Klart ni ska göra dessa till jul. Tips också är att köpa silikonformar, det är det bästa, speciellt när man gör dessa candy cups.

Recept till 8 st:

Ingredienser botten:

1 dl sötmandlar (går bra med cashewnötter eller någon annan valfri nöt)
1 dl urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
1 msk pepparkakskrydda
Lite salt

Ingredienser fyllning:

1 paket mörk choklad (70% - 150g)
2 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör (går att utesluta eller ersätta med valfritt nötsmör)

Gör såhär:

Mixa alla ingredienser till botten i en matbredare. Fyll sedan muffinsformar eller silikonformar. Ställ i frysen någon timme innan du fyller formarna med jordnötssmör och sedan smält choklad. Förvara dem sedan i frysen innan du äter dem, så att dem stelnar ordentligt innan servering. Njut och ät! Perfekt till gottebordet.

Gillar

Kommentarer

rebeccaeliisabeth
rebeccaeliisabeth,
Men oj vad gott😩❤️
nouw.com/rebeccaeliisabeth
foodgeekz
foodgeekz,
Underbart! Så himla gott alltså 🥰
nouw.com/foodgeekz