GINGERBREAD BLISS BALLS

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Hej på er! Hoppas att ni haft en härlig söndag och en bra helg. Det är redan andra advent och det känns otroligt men också skönt att vi snart har ännu ett år bakom oss. Idag har jag bakat ett riktigt gott adventsbak. Nämligen pepparkaksbollar i form av rawbollar med 3 olika chokladöverdrag. Nej men jag tror inte ni förstår lyckan över vad som finns i min kyl just nu för resultatet av dessa rawbollarna blev på en helt ny nivå. Självklart ska ni få ta del av receptet.

Recept för 20 st bollar:

4 dl cashewnötter
2 dl urkärnade dadlar
3 tsk pepparkakskrydda
2 msk kokosolja
Lite havssalt och lite vaniljpulver

Till överdrag:

1 paket mörk choklad 70% (150 g)
1 paket vit choklad
Krossade mandlar
Lite havssalt
Rå kakao

Gör såhär:

Börja med att ta fram en matberedare, har du inte det, använd en mixer eller stavmixer. Så länge du kan få degen jämn och fin. Börja mixa nötter, dadlar och kokosolja till en jämn smet. Tillsätt sedan kryddorna. Rulla sedan degen till 20 st mindre bollar. Förvara några timmar i frysen innan du doppar dem i choklad. När bollarna är redo så smälter du choklad och doppar dem. Förvara dem i kylen en stund innan servering. Kombinationen av pepparkaka och choklad var på en annan nivå, magisk smakupplevelse. Mums!

Gillar

Kommentarer