FROZEN BERRY BITES



Hej fina ni!
Dessa godbitarna är verkligen busenkla att göra och går säkerligen lika fort att äta upp. Kombinationen av naturell yoghurt, en nötig bas som inte ens innehåller nötter, och frysta bär får mig att tänka tillbaka på en varm sommardag med en skål av samma ingredienser. Men de går ju såklart lika bra att äta i höstrusket! Mmm...
Recept:
Bas:
15-17 st urkärnade dadlar
2 dl dl glutenfria havregryn alt. krossat bovete
2 msk kokosolja
4 msk tahini från märket Sevan
Topping:
Naturell yoghurt alt. Valfri yoghurt, i dessa valde jag Planti växtbaserade vanilj
Valfria bär
1 msk agavesirap
Gör såhär:
Börja med att mixa dadlar, havregryn, kokosolja, tahini och lite lite vatten i en matberedare alt. Stavmixer tills du får en paste. Ta fram en fryssäker form (matlåda är perfekt, eller en form i plåt), klä den med bakplåtspapper och häll sedan ut dadelpasten. Tryck ut med en slickepott eller sked så den täcker första lagret. Låt vila i kylen så länge medans du värmer på valfria frysta bär, välj dina favoriter! Tillsätt 1-2 msk med agavesirap för extra sötma i bären. Häll på yoghurten i formen över det första lagret, ungefär 2-3 cm. Avsluta med bären och dra ut med en sked o gör några slingor med en gaffel så det siktar sig fint i frysen sedan.
Det är ljuvligt gott till morgonkaffet, och egentligen kan du välja att göra med vilka smaker som helst! Tillexempel jordnöt och choklad.
#nouwblogger #bestofnouw #breakfastgoals #foodgeekzfood #matblogg #recepttips
Hej! Jag har precis gjort denna och ställt in i frysen, är sååå nyfiken på resultatet!
Jag undrar om de alltid ska vara i frysen? Och sen undrar jag varför man ska ha just tahinin från Sevan?
Härlig inspiration som vanligt 💗 😊