• Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

FRIED RICE MONDAY

Colorful, yummy & healthy for your soul

Måndag! Ny vecka! Är ni peppade på ett gäng goda nya recept? Detta är ett av våra favoritrecept, iallafall när det kommer till asiatiska köket. Vi twistar gärna till det med något färgglatt. Fried rice är oftast bara vitkål och morötter, enligt de tidigare recepten men vi älskar när man väljer kanske rödkål istället för vit, och kanske polkabetor istället för morötter. Det går såklart att göra en egen variant! Vad skulle du vilja ha i din fried rice?

Här kommer recept på vår variant:

2-4 portioner valfritt ris, vi väljer råris

Kokosolja att steka riset i

4-5 msk japansk soya

2-3 msk fiskolja

2-3 sesamolja

Jordnötter

Kokosflingor

Vitkål/rödkål

Polkabetor

Lime

Vitlök

Koriander

Valfritt protein

Gör såhär: Koka riset enligt förpackning. Stek upp i rikligt med kokosolja, så att den får en krispig yta, tillsätt kryddor som chiliflakes, salt, peppar och cayenne så att det får en het och söt smak av kokosen. Avsluta med att blanda riset med kokosflingor, och grovt hackade jordnötter. Skär grönsakerna och hyvla betorna på det sätt du gillar! Toppa med massvis av koriander om du gillar det, mums!

-

Monday, new week, are you vibin' for it? We do! Are you ready for a couple of new recipes that we love in hope for that you're going to like them too. Fried rice, yes you heard right! Probably one of the easiest recipes, and one of our favorite asian dishes also. We twist it to a little bit more fresh and healthier with brown rice and lots of coconut oil for frying instead of ordinary oil, and also shredded coconut flakes so you can mix it generously.

Recipe:

2-4 portions of brown rice

Coconut oil for frying

4-5 tbsp Japanese soysauce

2-3 tbsp Fish oil

2-3 tbsp Sesame oil

Peanuts

Coconut flakes

Cabbage/red cabbage

Beet polkas

Lime

Garlic

Cilantro

Optional protein (tofu or chicken, you choose!)

How to: Boil the rice according to the package. Fry it generously in coconut oil til it gets a crispy top. Add spices as chiliflakes, salt, pepper and cayenne so it gets a hot and sweet flavor from the coconut. Mix the rice with coconut flakes, and finely chopped peanuts. Chop the veggies and plane the beets as you like! Top with lots of cilantro.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229