FRIDGE CLEANING FOOD



(You are able to translate this via the google translate function to the left)
På vår Instagram idag så körde vi en lunch-lagning på det som jag hade i kylen. Det blev en sååå god hemgjord pytt-i-panna av något slag som var så magiskt gott, och busenkelt uppenbarligen. Tänk vad kreativiteten kan överraska ibland. Om du inte har det här i din kyl så tycker jag man ska tänka lite samma iallafall, ta något gryn du har hemma, grönt/rotfrukter, potatis, valfritt protein. Men vill du handla nytt och göra den här rätten så kan du fortsätta läsa receptet, ett recept värt att prova oavsett kylskåpsrens eller inte!
För 2 personer behöver du:
4-5 potatisar
4-5 gulbetor
2-3 morötter
Kruspersilja
Salladslök
2 dl belugalinser kokta
2 tsk grönsaksbuljong
3-4 kycklinglår filéer
Rödbetshummus, recept på den hittar du HÄR!
Salladsblad, machésallad eller bladspenat
Parmesan
Gör såhär: Börja med att koka upp belugalinser i grönsaksbuljong, på 25-30 minuter låg värme. Skär sedan upp och stek upp kyckling i pannan så att den blir väl tillagad och inte rosa. Skölj av och skär upp betorna och potatisen, koka upp på hög värme i 4-5 minuter innan du steker ner det tillsammans med kyckling. Ner med belugalinserna och rör om allt tills du får en krispig härlig pytt i panna med kyckling, betor/potatis och beluga linser. Servera på en bädd av salladsblad och en klick god rödbetshummus. Blir så mumsigt!
-
man får ju ganska ofta en både kul och ny måltid när man bara använder det man hittar i kylen, det gäller bara att vara lite extra kreativ 😊