EPIC VEGAN BROWNIE COOKIES

Hej på er! Hoppas allt är bra och att ni haft en bra start på veckan. Redan onsdag och det känns som om att tiden bara går fortare, tycker inte ni det? Det beror säkert på att vi har väldigt många bollar i luften just nu och försöker verkligen knyta ihop säcken och sätta en ny fundation (grund) för detta året - 2021 kommer nog bli det första året för Foodgeekz där det händer grejer PÅ RIKTIGT. Det har varit några år fullt med massa aktiviteter, förstå oss rätt men detta året gör vi något helt nytt - vilket ska bli så spännande att få dela med er!

Idag ställde jag mig i köket och bakade lite nya recept och ett av dem ser ni ovan - nej men alltså, dessa brownie cookies!!!! SÅ goda!!! Och missa inte vår instruktionsvideo, en REEL jag skapade idag för att visa er hur man gör.

Recept för 8 st kakor (det blev sex för oss för att vi åt så mycket smet):
1 paket mörk choklad (70%) - 150 g
3 msk kokosolja
2 dl kokossocker
1 msk agavesirap
4 dl vatten
3-4 dl glutenfritt havremjöl (går att välja valfritt mjöl här)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
Lite havssalt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader. Smält sedan chokladen och kokosoljan tillsammans över ett vattenbad. Ställ av och låt det bli lite svalare, det ska fortfarande vara varmt. Häll sedan 4 dl vatten i en kastrull tillsammans med kokossocker och agavesirap. Låt det hettas upp till sockret har löst upp sig. Ställ sedan av det åt sidan. Blanda ner det i choklad och kokosblandningen. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, lite vaniljpulver och havssalt. Rör om allting till en kladdig kaksmet. Klicka sedan ut 1-2 msk smet till en boll på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen 10-15 minuter, håll koll. Dem ska fortfarande vara lite mjuka och kladdiga i mitten när du tar ut dem. Låt dem sedan svalna en aning innan du tar första tuggan, och wow.... nej men njut till en kopp kaffe! Gudomligt goda.

Gillar

Kommentarer