• Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

EN RIKTIGT BRA BRUNCHBUFFÉ

You can translate this with the Google Translate function

I lördags hade vi event tillsammans med HTH Kök i Helsingborg. Det är en ny samarbetspartner till oss vilket vi tycker är så otroligt kul. Deras kök är ju helt magiska. Så i lördags hade vi ett fysiskt event med dem. Det var för befintliga kunder, nya kunder, öppet hus för allmänheten och några av ni var där. Det var riktigt trevligt och tack till alla som kom förbi.

På eventet i lördags bjöd vi på en hel del smarriga rätter som är perfekt att laga hemma nu under sensommaren, när man kanske vill styra en helgbrunch för att fira sina sista semesterdagar eller bara njuta av ett härligt häng med sina vänner. Bland annat en caesarsallad med dressing på basilika-majonnäs, skivad flankstek, hyvlad parmesan. Recept på denna ljuvliga sallad, och resten av vad vi bjöd på kommer här:

Caesarsallad Foodgeekz Style:

400 g valfri bit av nöt eller protein, kanske gillar du skaldjur?

Flingsalt, svartpeppar

2 paket romansallad

En ask cocktailtomater

1 rödlök

2-3 msk majonäs

Färsk basilika

Parmesan

Gör såhär:
Mixa majonäs med 1 ägg, 2 dl neutral olja, 1 tsk dijonsenap, lite citron, salt. Hacka ner majonäs och mixa till så den blir örtig. Krydda köttet och grilla, skiva upp. Blanda majonäsen med romansallad som du skär upp, rödlök och tomat. Blanda runt och servera med hyvlad parmesan.

-

Salmasallad med gurksallad:

1 paket salmalax

2 gurkor

2 st kålrabbi

2 st silverlök

Limezest + saft

Olivolja

Salt

Färsk röd peppar/chili

Tillbehör:

Färsk dill

3 msk majonäs

Danskt rågbröd (kan uteslutas eller välja glutenfritt bröd)

Gör såhär:
Skiva upp laxen i små kuber, skala gurkan lite slarvigt, skär på längden och skrapa ur "vattenkärnan" och skär upp i små kuber, tillsammans med kålrabbin. Hyvla eller hacka silverlök tunt. Rör om limezest + saft, olivolja, lite flingsalt och hacka upp röd peppar. Blanda allt ihop och smaka av med lite mer salt om så behövs. Blanda majonäsen med färsk dill enligt ovan recept. Servera salladen med smulat rågbröd och en klick dillmajonäs till. Blir så galet gott, fräscht och känns lyxigt!

-

Örtig melonsallad:

1 cantaloupemelon

1 vattenmelon

Färsk mynta

Färsk basilika

Olivolja

2 paket fetaost

Gör såhär:
Skär upp melon i kuber, smula fetaost, ringla olivolja och hacka över färska örter. BUSenkelt tillbehör antingen till en brunch eller kanske till en grill.

-

25 st små rawbollar med kaffe, choklad & havssalt:

1 dl urkärnade dadlar
1 dl cashewnötter
1 msk kokossocker
2 msk kaffe
1 tsk havssalt

Gör såhär:
Mixa dadlar, cashewnötter, kokossocker, kaffe och havssalt i en matberedare. Vi tycker det är enklast att tillaga rawbollar i en matberedare för då behöver inte tänka på alla olika ingredienser i ordning osv. Rör i allting, mixa och sen är det klart. Rulla till 25 st små bollar. Behövs det, tillsätt lite kokosmjöl. Förvara i kylen en stund innan servering. Perfekt mellanmål till veckans sockerdippar, mums!

-

25 st små Morotskaksbollar:

1 dl urkärnade dadlar
1 dl cashewnötter
1 dl kokossocker
1-2 msk kokosolja
1 st riven morot
Kanel
Kardemumma

Gör såhär:

Mixa dadlar, cashewnötter, kokossocker, kokosolja och kryddor i en matberdare. Riv en morot. Mixa i den också. Vi tycker det är enklast att tillaga rawbollar i en matberedare för då behöver inte tänka på alla olika ingredienser i ordning osv. Rör i allting, mixa och sen är det klart. Rulla till 25 st små bollar. Behövs det, tillsätt lite kokosmjöl. Förvara i kylen en stund innan servering. Perfekt mellanmål till veckans sockerdippar, mums!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229