EASY CREAMY VEGAN CAULIFLOWER CURRY

Go' kväll måndag!

Ny vecka, och nya sätt att bestämma hur veckan ska se ut i kylskåpet höll jag på att säga/skriva. Men hur som haver, sjukt nog har jag preppat mat för hela veckan och det gjorde jag igår söndag. Gillar att ägna söndagar till att göra i ordning för en kommande vecka. Gjorde en tonfiskröra och en gryta som jag tänkte äta nu i veckan. Just denna blomkålscurryn är sååå magiskt god, och serveras gärna med basmatiris.

Recept för 4 pers:

3-4 morötter

5-6 mindre färskpotatisar

300g färsk babyspenat

2 rivna vitlöksklyftor

1 gul lök

Nymalen svartpeppar

Salt

2 msk gul curry

1 msk gurkmeja

1 msk paprikakrydda

1 msk kardemumma

2 dl röda linser

Valfri mängd av blomkål, gärna 2-3 dl små frysta eko blomkålsbuketter

1 paket á 300g förkokta ekologiska kikärtor

1 konservburk kokosmjölk

2 msk tomatpuré

Servering:

Skivade cocktail tomater

Basmatiris

Gör såhär:

Börja med att fräsa upp morötter, potatis i valfri olja (vi kör kokos eller olivolja), med vitlök, gul lök, tomatpuré, gurkmeja, curry, kardemumma, paprikakrydda. Efter bra yta och doft, häll över detta sedan i en kastrull. Addera kokosmjölk, kikärtor, blomkål, röda linser. Rör om, låt koka på låg värme. Tillsätt bladspenat, gärna mer än tänkt för denna krymper något enormt när spenat blir varm. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris och hackade cocktailtomater eller annan valfri grönsaker.

-

#foodgeekz #foodgeekzfood #vegan #veganfood #veganfoodshare #nouw

Gillar

Kommentarer

Emma
,

Hallå! Tack för inspirerande recept! Skulle kustnära laga men hittar inte själva blomkålen i receptet? Var hur mycket? Med vänlig hälsning, e

foodgeekz
foodgeekz,

Hej Emma!! Tack för din fråga 😃 vi har uppdaterat receptet nu med blomkålen också 😉 Kram

nouw.com/foodgeekz