CREAMY MUSHROOM PASTA



You can translate this with the Google Translate Function to the left! Photo by: Olivia Bergh
Den här hösten har vi snöat in oss helt på grytor, värmande recept och goda pastarätter. Så himla gott. Ett utav mina, Emmys, favoritrecept är denna krämiga svamppasta, med en glutenfri tagliatelle som jag tycker är himmelskt god. Alla substitut-pasta-sorter- eller vad man säger, tycker jag inte alltid funkar så bra ihop med grädde, men denna är verkligen god och busenkel att koka ihop själv hemma.


Recept för 4 pers:
Valfri pastasort, i detta recept använde vi oss av glutenfri tagliatelle
1 stor näve blandade svampar, i detta recept använde vi oss av champinjoner & shitakisvamp
1 schalottenlök
2 hackade vitlöksklyftor
Färsk timjan
En halv riven parmesan, ca 1 dl
2 dl creme fraîche
1 msk kalvfond
Salt
Nymalen svartpeppar
1 pressad citron + zest
Gör såhär:
Börja med att hacka vitlök, schalottenlök, låt svettas i hälften smör och olivolja. Skölj av och bryt ner svampen i små bitar, och rör om. Sätt på pastavatten, och låt vattnet koka upp innan du saltar rejält. Rör ner créme fraiche i svampblandningen, smaka upp med 1 msk kalvfond, svartpeppar och pressad citron. Rör om. Tillsätt pastan i vattnet, koka upp enligt förpackning minus 2-3 minuter så att pastan kan få gå klart i svampsåsen. Häll av 1-2 dl av pastavattnet i svampsåsen för att få i extra sälta. Smaka upp med pressad citron om det behövs mer.
Avsluta med att addera pastan och rör om. Riv parmesan, och smaka av!
-
#foodgeekz #foodgeekzfood #pasta #foodrecipe #recipes #nouw #nouwfood #bestofnouw