COCONUT FRIED BANANA SPLIT BOWL

You can translate this recipe via the Google translation function to the left!

Onsdag - redan mitten på veckan! Våga värna vardagslyxen med våra härliga frukostrecept, och alla andra recept. Det som ibland kan kännas riktigt tråkigt kan man enkelt lyxa till det med i form av en annan typ av topping, som egentligen inte tar mer tid eller effort än något annat. För hörni, den här vill ni INTE gå miste om. Det är nog min absoluta favoritfrukost just nu. Kokoskokt gröt med stekt banan och granola? Eh ja tack!

Recept för 2:

3 dl glutenfritt havregryn/bovetegryn

6 dl kokosmjölk

1 nypa salt

Gör såhär: Koka upp grynen med kokosmjölk på låg värme, rör om hela tiden så det inte bränns fast då det är en mjölkig konsistens som lätt kokar över eller bränns fast.

Topping:

2 skivade bananer på längden (tot 4 skivor)

2 msk agave sirap

2 msk kokosolja

Gör såhär: Skiva bananerna på längden, lägg med "kärnsidan" neråt i stekpannan med kokosolja och agave sirap, låt fräsas på hög värme i en enstaka minut. Vänd på den så den får en karamelliserad yta.

Toppa på gröten med valfria nötter & granola!

Gillar

Kommentarer

matildakz
matildakz,
foodgeekz
foodgeekz,
Tack 😍Detta är verkligen en lyxfrukost!!! så gott
nouw.com/foodgeekz
KateOgembo
KateOgembo,

Det här måste man ju bara testa😍

nouw.com/kateogembo
foodgeekz
foodgeekz,
Åh ja!! Riktigt gott 😍
nouw.com/foodgeekz