BUTTERBAKED HADDOCK & SMASHED POTATOES

Är ni också trötta på julmat nu? Då kanske ni behöver inspiration till lite fräscha härliga rätter som den här. Bakad kolja i ugn med krossad potatis och hemgjord remouladsås, sjuuuukt gott. Perfekt att varva med nu under mellandagarna, även om det kan tyckas vara en somrig rätt. Hur som helst, så är den väl värd att prova! Receptet för 5 personer kommer här:

6 filéer av färsk kolja

Smör

Färsk dill

Färsk potatis

Citroner

Riven färsk pepparrot

Färsk persilja

Hemgjord remouladsås:

2 dl crème fraiche

2 dl majonäs

Skvätt citron

1 msk gurkmeja

2 msk curry

4 msk hackade pickles

Svartpeppar

Salt

Gör såhär:

Börja med att salta kolja filéerna och låt de vila ett tag öppet tills de blir lite rumstempererade. Rulla dem till rullader, lägg dem på en ugnsfast form. Lägg över skivade smörbitar, citroner, och färska örter. Sätt ugnen på 235°, koka upp potatis några minuter och häll av vattnet, krossa potatisen lätt med gaffeln, ringla olivolja och salta. Rosta i ugnen på 30 minuter. När det är 10 minuter kvar, sänk värmen till 180° och sätt in formen med fisken. Låt gå i ungefär 15 minuter. Ta sedan ut potatisen och fisken och servera tillsammans med världens godaste remouladsås.

Såhär gör du den:

Blanda créme fraiche, majonäs, citron, gurkmeja, curry och hacka upp pickles. Smaka av med salt, peppar och en nypa chili flakes.

-

#foodgeekz #foodgeekzfood #food #fish #goodfood #greatmood

Gillar

Kommentarer