BREAKFAST BUNS

You are able to translate this with the Google Translation functionality to the left! Happy reading, happy baking

Vi som säkert många andra ÄLSKAR bröd. Men speciellt för mig, Emmy, så har jag alltid haft svårt för att bryta ner bröd och pasta i min stackars mage som gång på gång plågas av hur mycket jag älskar detta. En riktigt bra frukostfralla eller en grillad toast är absolut bland det bästa jag vet. Bröd ska fortfarande vara gott, och vad passar inte bättre än att experimentera i köket för att se hur jag kan njuta av det på annat sätt? Jo! Dessa magiska frallorna vill ni som känner igen er av detta, INTE missa. Jag har sjukt svårt för nyttigt bröd som är torrt...Finns det något värre? Dessa är perfekt luftiga, salta, mjuka och knapriga på toppen efter ett 35 minuters bak i ugnen.

Receptet för 6 frallor har ni här:

2,5 dl mandelmjöl

1 dl fiberhusk

2 msk chiafrön

1 tsk vitvins vinäger

3 äggvitor

3,5 kokhett vatten

Valfritt flingsalt, jag tog himalaya salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 175°, förbered en plåt med bakplåtspapper. Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äggvitorna, och det kokhetta vattnet samt vinägern. Vispa i 15 sekunder med elvisp eller lite längre med en vanlig ballongvisp. Forma frallorna efter att du fått en elastisk konsistens på smeten. Grädda i ugnen i ungefär 25-35 minuter. Servera med ditt favorit pålägg & en kopp té eller kaffe.

-

#nouwblogger #nouwfood #foodblogger #foodgeekzfood #glutenfrittbröd

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Åh, de såg så goda ut! Perfekt för mig som inte tål gluten heller. Får prova detta recept någon dag!

nouw.com/agnesmathilda
foodgeekz
foodgeekz,
Åh tack! vad underbart! ja det måste du göra, så goda 😍
nouw.com/foodgeekz