BERRY CRUMBLE PIE

Hej på er! Hoppas allt är bra och att ni har en härlig start på veckan. Nu är jag, Evelina hemkommen från en vecka på Österlen. Ett yogaretreat man sent kommer att glömma. Vilken fantastisk vecka det har varit på så många sätt. Nu är man ganska trött i kroppen, men en skön trötthetskänsla. Jag har lagat mat för Inspiroyoga. Några vänner till mig som jag känt i hela livet som har en stationerat yogaorganisation i Portugal men har även börjat ha retreat på fler platser runt om i världen.


Det var magiskt att få skapa tillsammans med så nära människor som man känt under hela livet. Det har gått många år då vi inte umgåtts eller varit nära så det var magiskt att få mötas igen i allt vårt kreativt skapande. Inte visste jag att Foodgeekz skulle ge så mycket som det har gjort det senaste året. Jag kommer göra ett separat inlägg om detta, finns så mycket jag vill dela med er.

Ett av recepten jag skapade var denna galet goda crumble-pie med bär som serverades med kokosgrädde.
Givetvis ska ni få ta del av det receptet.

Recept:
Ett paket frysta hallon
Ett paket frysta blåbär
3 dl kärnfria dadlar
2 dl havregryn
2 msk kokosolja
2 dl helt bovete (blötläggs gärna någon timme innan)
1 msk agave
Kardemumma
Kanel
Havssalt

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 190 grader. Blötlägg bovete några timmar innan du ska baka. Mixa sedan dadlar, bovete, kokosolja och kryddor i en matberedare. Smörj 1 pajformen med kokosolja och lite valfri mjölsort, jag använde mig av majsmjöl denna gången men mandelmjöl går också bra. Fördela sedan blåbär och hallon i formen. Smula pajdegen över bären. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.

Servera med vispad kokosgrädde & vaniljpulver!


#foodgeekz #foodgeekzfood #matblogg #glutenfritt #bestofnouw #kanelcrumble

Gillar

Kommentarer