BEETROOT PATTIES

You can translate this with the Google Translate function to the left!

Hej på er! Hoppas att ni har en härlig start på dagen. Jag började dagen med 30 minuters meditation och planering för dagen samt veckan. Sån otroligt skön start på dagen och kan ni och har möjligheten att meditera en stund på morgonen så rekommenderar jag verkligen det. Förra veckan hade vi en fotografering med Mia Tjärnlund och skapade massvis med nya recept, bland annat dessa rödbetsbiffarna och vad passar då inte bättre än att starta måndagen med det? Meatless Monday har ju varit ett koncept hos oss länge så rödbetsbiffar är det till dagen i ära.

Rödbetsbiffar för 4 personer:

6 st rivna rödbetor

2 msk fiberhusk

1-2 dl kikärtsmjöl

1 tsk sambal oelek

1 riven vitlök

Pressad färsk citron + zest

1-2 msk olivolja

Salt

Peppar

Chiliflakes

-

Gör såhär:

Riv rödbetorna okokta, blanda med fiberhusk, kikärtsmjöl, lite olivolja, salta, peppra, smaka upp med sambal, vitlök & pressad citron. Forma smeten till biffar med hjälp av ett glas eller en mindre skål för att få dem runda i kanterna. In i ugnen på 200 grader i 10 minuter, känn på biffarna och låt sedan stå i ytterligare 10 minuter i ugnen så dem blir genomstekta. Dessa passar till det mesta och är perfekt vardagskäk.

Servera till en sallad, quinoa eller vad du än är sugen på!

Gillar

Kommentarer