AVOCADO STUFFED SWEET POTATO BOATS

En helt magisk rätt att laga hemma som lunch, eller middag, eller frukost för den delen. Sjukt gott! Man kan göra massa kul med sötpotatis, både rårakor, fries, mash, etc. Listan kan göras lång. Vi älskar att baka den i ugn för att sen göra olika typer av fyllningar. Viktigt när man bakar sötpotatisen är att det kan ta upp mot en timme innan själva sötpotatisen är klar. Den här fyllningen är med smashed avokado, toppat med pocherat ägg, en gnutta pressad citron, chili och svart sesam.

Recept för 2 pers:

1 sötpotatis delad på två

1 avokado

1 ägg

7 dl vatten

1 msk ättika

2 msk pressad citron

1 röd chili

1 vitlöksklyfta

Flingsalt

Nymalen svartpeppar

Gör såhär: Börja med att sätta ugnen på 220°c. Skölj av sötpotatisen och dela på långsidan, foliera in den och lägg på en ugnssäker form. Ringla lite olivolja över och sätt in i ugnen på ungefär 1 timme. Ta sedan ut potatisen och låt svalna en aning. Dela avokadon på mitten och gaffla den med lite salt, peppar, citron och en klyfta pressad vitlök.

Toppa sötpotatisen med avokadon och fortsätt med den sista toppingen:

Pochera ägg: Börja med att knäcka ägget i ett glas, häll sedan upp vatten i en kastrull, tillsätt ättikan och koka upp vattnet på låg värme, rör om med en slev så vattnet bildar en stråle med ett håll. Tappa ner ägget försiktigt i kastrullen och titta till så det omfamnar sig i kastrullen ordentligt. Låt ligga i 1-2 min på låg värme.

Ta en slev och lägg på ägget försiktigt på avokado/sötpotatisen. Toppa med sesamfrön och skivad röd chili. Galet gott!

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Men alltså 😍😍

nouw.com/emelivet
foodgeekz
foodgeekz,

Helt galet gott!!


nouw.com/foodgeekz