ASIAN BEEF SALAD

Go' kväll på er! Hoppas ni haft en underbar start på veckan! Har någon kanske redan hunnit prova göra vår hemgjorda granola? Den är verkligen försvinnande god, kan varmt rekommendera varenda en av er att prova den. Funkar som testat även till glass, som strössel om man kanske vill göra en efterrätt. Mums! NU ska ni iallafall få följa med oss på en resa till det asiatiska köket, där vi tillsammans med GoFrendly hade en cook-a-long i fredags och gjorde sommarens kanske trendigaste och godaste sallad: asiatisk nudelsallad med biff, eller med tofu. Här kan man ta ut svängarna och fantisera sig igenom alla världens färger och smaker. Tack till er som var med i vår cook-a-long, och till er som missade kommer ju självklart receptet här:


1 paket á 300g valfria nudlar

3-4 morötter

1 kruka färsk koriander

1 gurka

1-2 avokado

1 röd snackpaprika

2 lime frukter

60 gram á 1 knippe salladslökar

150 gram á 1 paket sockerärter

75g á 1 liten påse bladspenat

180 gram böngroddar á 1 paket

Valfritt protein: Tofu/Tempeh/animaliskt protein som biff eller kyckling

Dressing:

2 msk riven ingefära

1 klyfta vitlök

1 näve färsk mynta

1 msk japansk soya

1 msk risvinsvinäger (valfritt)

2 msk fisksås (går att utesluta)

2 msk honung

Limesaft från 1 limefrukt

Topping:

Valfria nötter eller frön

Gör såhär:

Börja med att krydda köttbiten eller marinera tofun, färdigmarinerad tofu fungerar också alldeles utmärkt. Vi väljer en tofu från Yipin, som vi tycker är supergod. Köttet kommer såklart från gården Lokalproducerat i Övarp, ni som bor i Skåne, glöm INTE att besöka denna. Fortsätt med att stek upp köttet på hög värme så den får en yta, låt den gå klart i ugnen enligt gradinstruktioner från nätet, beroende på hur du vill ha ditt kött. Fortsätt med att skära upp grönsakerna och lägg dessa tillsammans i en stor skål. Blanda dressingen och ringla över grönsakerna som du serverar med valfria nudlar, och skivat kött eller stekt tofu. Mums!

-

You'll find the translation function to the left!

#foodgeekzfood #nouwfood #bestofnouw #summer2020 #foodblogger

Gillar

Kommentarer