A LATE SUMMER DISH

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Nu är det andra veckan på Den Gröna Utmaningen vi har tillsammans med Årstiderna. Förra veckan var detta som ni ser ovan en av dem rätterna vi lagade. Wow! Riktigt gott. Så enkelt och så fräscht.

Recept för 2 st personer:
2 st kummelfiléer med skinn (torskfilé fungerar också)
En näve nypotatis
3 st morötter
2 st färska citroner
En kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
Riktigt smör

Gör såhär:
Koka upp potatis i ca 10 minuter, det får gärna finnas en kärna kvar (tuggmotstånd). Skala och skär upp morötter i tärningar. Stek morötter, vitlöksklyftor och basilika i smör. Pressa gärna över färsk citron i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan potatisen och färsk basilika. Blanda rotfrukterna i en stor skål. Stek sedan fisken med skinnsidan nedåt om du har det på fisken. Stek fisken i smör. Krydda med salt och peppar. Riv lite färskt citronskal på fisken när den är klar.

Ät och njut som det är! En riktigt bra sen-sommarrätt.

Gillar

Kommentarer

Filippasgodsaker
Filippasgodsaker,
foodgeekz
foodgeekz,
Eller hur! Så gott alltså 🥰
nouw.com/foodgeekz