A GRILLED PESTO PIZZA

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Vid detta laget så vet ni att grillade pizzor är vår nya grej. Vi har gjort det så många gånger denna sommaren och fler gånger kommer det att bli. Det är typ det godaste som finns och smak-kombinationerna kan man göra oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp. Igår hittade svärföräldrarna ett recept i ELLE mat & vin. Vi tvistade om det lite men ack så gott detta blev. En grillad pizza med hemmagjord pesto, potatis, aubergine & kantareller. Nu börjar det bli säsong för skogens guld, kantarell och varför inte ha det på en pizza?

Recept till 2 st pizzor:

Valfri pizzabotten, vi använder oss av libabröd
Pesto (köpt eller hemmagjord med basilika, persilja, pinjenötter, parmesan & olivolja)
2 st paket mozzarella
5 st råa potatisar
1 halv aubergine
En näve kantareller
Lite valfria oliver

Gör såhär:
Bre ut pesto på din pizzabotten. Riv aubergine och potatis på en mandolin. Doppa det lite lätt i olivolja. Lätt potatis och aubergine på pizzan. Lägg sedan på kantareller och oliver. Avsluta med att smula mozzarella. Krydda med salt och peppar innan du lägger på pizzan på grillen eller gräddas i ugnen 200 grader ca 10 minuter.

Nej men sluta vad gott, hade kunnat leva på detta ju!!!

Gillar

Kommentarer

Ellendelin
Ellendelin ,
MUUUMS! Ska komma ihåg det här receptet!
nouw.com/ellendelin
foodgeekz
foodgeekz,
Åh! Gört! För det var helt magiskt gott 🥰
nouw.com/foodgeekz
Filippasgodsaker
Filippasgodsaker,
Ser sååå gott ut!!! 💕😍
nouw.com/filippasgodsaker
foodgeekz
foodgeekz,
Tack fina du! 😍 Det var ett riktigt bra pizzarecept vill vi lova!
nouw.com/foodgeekz