A FRIENDLY FRIDAY CHOCOLATE REMINDER

Hej på er! Hoppas att ni har en härlig fredag och att ni är taggade på helg! Snart är det dessutom jul, hur sjukt är det inte egentligen? Det känns som om att det har varit världens längsta år men det har ändå gått sjukt snabbt. Jaja, man ska ta vara på varje stund vi är friska, pigga och har energi. Njuta av nuet och vara tacksam för små saker i livet. Det är oftast då man blir väldigt trygg och kan hantera omvärldens alla tokigheter. Men nog om det, idag vill vi bjuda er på ett riktigt gott chokladigt recept som vi gjorde på chokladens dag. En mudcake med choklad och karamell-frosting. Gudomligt! S�� om det är något ni ska baka i helgen så tycker vi definitivt det är denna kakan.

Recept för en kaka i 24 cm springform:
3 dl kokosmjöl
3 dl mandelmjöl
4 st ägg
1 msk honung
1 dl kokossocker
150 g smör
1 dl mandelmjölk
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 tsk vaniljpulver

Frosting:

1/2 burk creme fraiche
2 msk kakao
1 msk honung
3 tsk vaniljpulver

& vegansk kolasås från KungMarkatta som man hittar i alla matbutiker.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175° grader. Börja med att blanda alla torra ingredienser till kakan. Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägg, kokossocker och honung poröst. Blanda sedan i det i dem torra ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Smörj springformen eller klä den i bakplåtspapper. Häll i smeten och gräddas i ugnen ca 10 minuter. Under tiden gör du ordning frostingen. När kakan är klar låter du den svalna. Bre sedan på kolasås och sedan chokladfrosting. Toppa gärna med kakaonibs för extra crunch! Mums

Gillar

Kommentarer

Starkgenomlivet
Starkgenomlivet,
foodgeekz
foodgeekz,
Tack!!! Så himla god alltså 🥰
nouw.com/foodgeekz