ZUCCHINI -& RISBIFFAR

Go' förmiddag måndag! Idag är det som vanligt meatfree monday och vi har ett riktigt food hack till er. Kokat ris hemma och får ris över? Släng det inte!

Ta en valfri grönsak hemma och använd det tillsammans med det överblivna riset till enkla biffar att äta hemma under veckan, eller till en middagsbjudning för dig och dina vänner.

Recept för 4 port:

4 ½ dl kokat råris

3 zucchini

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

2 dl kikärtsmjöl

2 msk fiberhusk

4 msk olivolja

Salt

Peppar

Gör såhär: Börja med att skära zucchinin i små bitar som du steker tillsammans gul lök och pressad vitlök. Mixa zucchinin i en matberedare tillsammans med några skopor ris i taget, tillsätt kikärtsmjöl, fiberhusk, olivolja, salt, peppar. Smaksätt gärna med en valfri krydda, så som gurkmeja, curry eller spiskummin.

Forma till biffar och tillaga i stekpannan på hög värme i rikligt med oliv- eller kokosolja. Servera med en klick yoghurt med örter i ett salladsblad. Det blir så jäkla gott & krispigt i ett salladsblad nu under värmen i sommar. Mums! 

Ha en fortsatt fin dag, vi hörs sen!

Gillar

Kommentarer