WHAT WE EAT ON SUNDAYS

You can translate this with the Google Translate Function to the left!

Hej på er! Hoppas ni har haft en härlig helg. Emmy har haft full on flyttmode, hon flyttar till en ny lägenhet i Stockholm vilket är super roligt. Jag, Evelina har haft en härlig helg. Middag med vänner, mycket chill, mediterat och bara varit. Hade en ganska dålig dag igår men idag är det bättre. Ibland har man dåliga dagar och det är viktigt att låta sig själv ha det också. Eller hur?

Nu kommer ni få två härliga frukost-recept som vi har ätit i helgen. Så ni får ta del av bådas i ett och samma inlägg. Hur bra? Tonfiskröra och guldgröt. Två recept som är perfekta att laga till frukost, till mellanmål eller när du än är sugen.

Tonfiskröra - Recept för 4 personer:

2 burkar tonfisk

1 dl creme fra´iche

3 msk majonäs

1 tsk dijonsenap

4-5 små cornicons

1 halv rödlök

2 msk pressad citronjuice

1 nypa salt

Nymalen svartpeppar

Generöst med dill, eller gräslök

1 nypa chiliflakes

Gör såhär:
Blanda tonfisken med creme fraichen & majonäsen, tillsätt senap och kryddor. Pressa citron och hacka ner rödlöken i små bitar. Avsluta med en generös knippe med dill och hackade cornicons.

-

Guldgröt - Recept för 2 personer:

3 dl krossat bovete
1 st morot
3 msk gurkmeja
2 tsk kanel
Lite honung
2 tsk kardemumma

Gör såhär:
Koka upp bovete enligt förpackningen. Riv sedan moroten och rör ner den i gröten. Krydda upp med gurkmeja, kanel, kardemumma och honung. Servera med nötter, granola. jordnötssmör och din favorit mjölk!

Gillar

Kommentarer