WEEKEND WITH FOODGEEKZ

Hej våra älskade följare & kanske icke följare, vem vet! Hoppas ni mår bra, det gör vi!

Jag, Emmy, åkte hem till Helsingborg över helgen. Hem till min familj, för att tanka ny energi och träffa mina nära o kära. Skönt att få ett break i vardagen och i det hetsiga här uppe för att koppla av och bara äta god mat, skratta ihop och inte ha så mycket måsten runt omkring sig. Självklart levde vi i sann Foodgeekz anda under helgen då det som sagt blev mycket god mat. Bland annat sallad från Holy Greens, även en o annan avokadomacka med ett pocherat ägg slank ner fint...

På lördagen blev det mys i soffan innan ett träningspass som kunde kallas för duga. Efter det blev det lunch med vår pappa inne i stan, en god vegetarisk lasagne från Café Brutale slank ner fint i magen den med. Mums! På kvällen vankades det familjemiddag hemma hos mamma. Jag tog på mig att laga en god middag som bestod av helstekt entrecote i ugn tillsammans med fräscha grönsaker och ett hemgjort kryddsmör. Hur gott? Vi var verkligen sugna på kött, så det fick det bli.

Vi såg på vår Instagram att det var många som undrade om receptet på vårt kryddsmör med chorizo.

Receptet kommer här:

3 chorizo korvar, gärna starka

1 citron, skal & saft

1 knippe färsk krukpersilja

200 g smör

Gör såhär: Börja med att skiva chorizon, med skinn, stek upp i en panna med olivolja på hög värme i ca 3-4 minuter. Mixa korven med en stavmixer. Finhacka persilja, och pressa citron. Häll på rumstempererat smör, och vispa med elvisp. Lägg ut smöret på ett bakplåtspapper i en tjock formad rulle. Rulla bakplåtspappret hårt och lägg i frysen i ca 1 timme.

Detta smör är perfekt att äta på en bit kött eller fisk! Äter ni mycket kött eller är det mer vegetariskt?

Summa summarum: En riktigt bra helg på hemmaplan, och med följde min syster tillbaks till Stockholm för lite Foodgeekz jobb under två dagar. Hur skön start på veckan? Mer om vad vi gör här i Stockholm får ni läsa om senare!

-

We had a great weekend together, well spent with good food, good mood & lots of love!

Gillar

Kommentarer

soderluundd
soderluundd,
Så fin blogg! Hoppas ni får en bra dag 😊
nouw.com/soderluundd
foodgeekz
foodgeekz,
Tack så mycket <3 <3
nouw.com/foodgeekz
Thuvaeli
Thuvaeli,
Ååh mysiga bilder😍
nouw.com/thuvaeli
foodgeekz
foodgeekz,
Tack snälla <3 <3 Det var så mysigt
nouw.com/foodgeekz