VI FICK EN SOMMAR TILL SLUT

Summer stories -20

Att det skulle bli en sommar till slut. Nytt år kom och januari passerade förbi fortare än kvickt, en våg av ångest och stress inför en orolig tid skulle kommas skall i månad två och tre. Skulle detta året bli inställt? Hade viruset ringt till vädergudarna och bett dem stanna inne året ut? Fjärde månaden in och man började tro att det värsta var över. Nämnt den vardagliga stressen på tunnelbanan. Den blev som bortblåst, den fanns och finns inte mer. Ljudet av turisttäta färjor och flygplan hade ersätts med fågelkvitter och skvalpande segelbåtar längs kajen. Känslan inför sommaren började tränga sig på i månad fem, prestandan på hemsidan Air Bnb började försämras, campingplatser bokas, utlandsresor avbokas ofrivilligt, de röda stugorna med vita knutor har inte fått såhär mycket kärlek sen saltkråkan -64. Det skulle komma att bli en svensk sommar. Sjätte månaden in och nu är vi här. Klagoträsket över dåligt med fläktar och värmebölja -18 blev till ett rent nöje att få uppleva igen när man inte kunde befinna sig nån annanstans än här, i vårt Sverige. Att det skulle bli en sommar till slut.

Sjätte månaden in och den närproducerade råvaran har aldrig smakat bättre. Det har aldrig känts såhär bra att äta en middag direkt från grillen, känna fingrarna dofta räka varvat med en citrusparfymerad våtservett, kaprifolen som gömmer sig bakom vassen upp mot buskarna vid stranden. Det har aldrig känts såhär viktigt med uppskattning, i context för vad som just nu händer för många andra. Att tänka tillbaka på månad två, tre, fyra. Att det skulle bli en sommar till slut. Den rosa himlen, saltvattnet i håret, grillade maten, skratten och befrielsen från folktäta gator till tomma torg.

Nu ska jag dricka kaffe, och lyssna på mer fågelkvitter, kanske också skriva några fler recept till er. Det man älskar mest med hela skiten.

X, Emmy

Gillar

Kommentarer

amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Du är verkligen duktig på att skriva, wow! ❤️
nouw.com/amandaparkkinen
foodgeekz
foodgeekz,
Men tack, vad glad jag blir! 💜
nouw.com/foodgeekz
saralinnea
saralinnea,
Men vilken vacker text! Och bilderna sen, speciellt den på himlen, magiska! 😍
nouw.com/saralinnea
foodgeekz
foodgeekz,
Tack snälla, vad glad jag blir att du gillar det 😍
nouw.com/foodgeekz