VEGANSK MAJONNÄS PÅ NÅGRA MINUTER

A vegan mayo in a few minutes

Hej alla fina ni! Hoppas ni haft en härlig dag. Våra senaste två dagar har inneburit att landa efter vår resa i Frankrike. Jag har ägnat min dag åt att fylla kyl och frys på nytt, hämtat ut ny telefon och paket, spenderat morgonen och förmiddagen med min pojkvän och bara njutit av varandras sällskap. Underbart!

Ni vet kikärtsspad?! Släng inte det för tusan!!! Nu vill vi bjuda er på ett recept vi testade att göra nere i Bretagne och ack så uppskattat det var/är. Det är en vegansk majonnäs som vi valde att smaksätta med olika smaker beroende på dag. Den går lika bra att äta naturell med lite citronsaft och dijonsenap, om så önskas.

Recept för 4 port:
4 dl kikärtsspad
8-10 dl kallpressad rapsolja eller solrosolja
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
Flingsalt
Vår smaksättning: persilja, mynta och koriander

Gör såhär:
Häll upp kikärtsspad i en cylinderformad bunke, blanda med dijonsenap, vinäger, salt, peppar, citronsaft och zest. Ringla oljan och mixa med försiktigt med en stavmixer tills det blir en krämig majonäs.
​Finhacka ner örter och rör om. 

PUSS!

Gillar

Kommentarer

mooahalldin
mooahalldin,
Så smaskigt!!
nouw.com/mooahalldin
foodgeekz
foodgeekz,
Åh tack <3 <3 Det är ju bara för gott och enkelt att göra!
nouw.com/foodgeekz