Veckans enklaste recept

Kikärtspasta med skogssvamp & grönkål

I veckan vill man ju gärna laga ihop enkla snabba rätter som går bra för hela familjen, vännerna men också matlådorna. Denna pasta komponerade vi ihop med en skvätt havregrädde, fräschören från citron, hettan från lite chili och vitlök.

För 2 pers:

Olivolja

1 paket kikärtspasta, gärna Risentas fusilli

1 gul lök

1 paket skogssvamp, gärna ekologiska

2dl iMat grädde från Oatly / laktosfri mejerigrädde

3 små klyftor vitlök

Salt, peppar

1 liter frusen grönkål från Magnihill eller från valfritt märke.

Gör såhär:

Fräs upp löken tillsammans med svampen och grönkålen på hög värme i olivolja. Häll av eventuell vattenvätska från grönkålen. Koka upp pastavattnet, salta och häll i pastan, koka enligt förpackningen. Krydda upp grönkålsblandningen med havssalt, svartpeppar, lite chiliflakes och pressad citronsaft. Rör ner havregrädde och smaka upp med mer kryddor om det behövs. Ett hett tips! Riv ner lite muskötnöt, blir supergott.

Voila! Ett underbart recept som är enkelt att laga, glutenfritt, och helt veganskt förutsatt att du kör med havregrädde istället för vanlig.


Gillar

Kommentarer

Nattasmatobak
Nattasmatobak,
Gott 😍 inspirerande
nouw.com/nattasmatobak
foodgeekz
foodgeekz,
Tack snälla! <3 <3
nouw.com/foodgeekz