Vad är naked lasagna?

En tisdag som denna kanske man drömmer om något varmt att äta, nu när det faktiskt börjar bli riktigt kyligt ute. Jaha, och vad är naked lasagna för något då? Jag skulle vilja kalla det en hälsosam variant på vanlig lasagne, istället för en ostig bechamel (som även det kan vara väldigt gott) så tillagas lasagnen med keso och bönpasta-plattor. Mums! En busenkel sådan som passar perfekt för veckans matlådor, familjemiddagen men även för helgens bjudning? Mat som sköter sig själv i ugnen är ju trots den bästa enligt vår mening.

Du behöver:

1 paket bönpasta-plattor

Blandfärs, helst ekologisk

1 burk krossade tomater

1-2 msk tomatpuré

1-2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

Torkad timjan

1 stor burk keso

Riven prästost

Morötter

Skogssvamp

Bladspenat

Frusen persilja och basilika

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Fräs upp gul lök, vitlök och tomatpuré, blandfärs. Sänk till låg temperatur och tillsätt krossade tomater. Smaka upp med salt, peppar, basilika, persilja, lite chiliflakes. Montera ugnsformen med bönplattorna varvat med köttfärs, keso, rivna morötter och bladspenat. In i ugnen på 20-30 minuter tills ytan fått en gyllenbrun färg. Servera med valfria krispiga grönsaker & riven parmesan.

Tack för att du läste & re-posta gärna denna på dina kanaler med hashtag #Foodgeekzfood. Mums!


Gillar

Kommentarer