THIS IS NOT A MEATFREE MONDAY...

Som jag skrev i det tidigare inlägget kommer här nu receptet på min underbara Pulled Beef från gårdagen. Vi var ju och besökte gården i övarp och fick med oss väldigt fint kött, som vanligt. Så igår efter jobb bestämde jag mig för att göra en gudomlig Pulled Beef. Den serverades med grönsaker, tortillabröd, vitlökscréme & lite hummus från häromdagen.

Recept:

1 kg nötkött (helst högrev, innanlår eller något annat mört stycke.)
3 msk avokadoolja (olivolja fungerar också.)
Kryddor som salt, peppar, paprikapulver, chiliflakes & lagerblad
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150-175 grader. Marinera köttet ordentligt med alla kryddor. Häll över olja och lägg den uppskurna löken bredvid. Låt köttet gå klart i ugnen ca 4-5 timmar, tills det blir ordentligt mört.

Vitlökscréme:

3 msk majonnäs
2 msk créme fraîche
2 st vitlöksklyftor
Örter som persilja och basilika

-

As I wrote in the previous post, here's the recipe of my wonderful Pulled Beef from yesterday. After all, we visited the farm in Övarp the other day and we received very nice meat from them, as per usual. So yesterday after work I decided to make a divine Pulled Beef. We served it with vegetables, tortilla bread, garlic cream & a little hummus from the other day.


Recipe:
1 kg of beef (preferably prime rib, thick flank or any other tender piece.)
​​​3 tablespoons avocado oil (olive oil also works.)
​​Spices such as salt, pepper, paprika powder, chili flakes & bay leaf
​​1 yellow onion
​​1 garlic clove

Do this:

Put the oven at 150-175 degrees. Marinate the meat thoroughly with all spices. Pour over the oil and place the cut onion next to the meat. Leave the meat in the oven for about 4-5 hours, until it is thoroughly done.

Garlic créme:
3 tablespoons mayonnaise
​2 tbs of creme fraiche
​2 garlic cloves
​Fresh herbs such as parsley and basil

Gillar

Kommentarer