THE BEST BOLOGNESE THERE IS

Hej på er! Måndag, ny vecka och nya recept. Häromveckan gjorde jag en klassisk bolognese eller "spagetti och köttfärssås" som va helt fantastisk och givetvis ska ni få ta del av det receptet. Denna bolognese serverades med linspasta i spagetti-form, alltså så sjukt gott.

Recept:
800 g ekologisk nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
En näve champinjoner
2 st morötter
Färsk oregano
Bladspenat
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
Färsk parmesan
Salt & peppar
Olivolja för stekning
Färsk basilika
1 paket linspasta eller valfri pastasort

Gör såhär:
Skala och skär upp lök. Stek lök och vitlök i olivolja. Fräs sedan nötfärs. Skala och skär upp morötter. Stek tillsammans med champinjoner och bladspenat. Lägg allting tillsammans i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och 1 dl vatten. Krydda upp och låt det puttra under ett lock i ca 20-25 minuter. Krydda med färsk basilika och oregano. Servera med pasta!

-

Recipe:
800 g of organic beef
1 yellow onion
2 garlic cloves
Fresh mushrooms
2 carrots
Fresh oregano
Baby spinach
2 tablespoons tomato puree
2 jars of crushed tomatoes
Fresh parmesan
Salt & pepper
Olive oil for frying
Fresh basil
1 packet of lentil pasta or any kind of pasta

Do this:
Peel and cut onions. Fry onions and garlic in olive oil. Then cut beef mince. Peel and cut carrots. Fry together with mushrooms and spinach. Put everything together in a saucepan. Add crushed tomatoes, tomato puree and 1 cup of water. Spice it up and let it simmer under a lid for about 20-25 minutes. Add spice and fresh basil and oregano. Serve with pasta!

#foodgeekzfood #food #recipes #recepttips #nouwblogger

Gillar

Kommentarer