THE ART OF DOING NOTING

Hej vänner! Hur mår ni? Vad gör ni? Snälla, dela med er! Vore så mysigt att få veta mer! Just nu sitter jag och äter grekisk yoghurt med Matters chokladprotein och en skopa granola, väldigt gott. Såhär i mitten av dagen innan lunchdags. Har funderat så mycket kring detta, och själv tycker jag ibland att det är jobbigt med sociala medier när det mesta man ser är negativt eller någon form av hets kring hela covid-19 situationen. Självklart skall vi ta detta på allvar, men vi behöver även lyfta vad tankeviruset gör med våra kroppar. Detta är ingenting vetenskapligt bevisat, men det är erfarenhetsmässigt bevisat på vad som händer med min kropp, och det är den enda referensen jag har just nu. Kanske kan du prova du med? Det här med att kanske dela en fin tanke i sina kanaler istället för att dela bilden på ifall toalettpappret är slut? Eller kanske, erbjuda hjälp till grannen som behöver något extra inhandlat?

I dessa dagarna jobbar jag hemifrån, och har tyckt det varit riktigt jobbigt hittills, man tvingar nästan sig själv att gå in så djupt i mentalt och man kommer fram till så många djupa frågor. Jag som är relativt spirituell, och tycker det är kul med livets frågor och hur man kan applicera andning och meditation i mångt och mycke, tycker också det är så viktigt att försöka vinkla denna situation i olika former av perspektiv. Ett perspektiv som jag har hittat är ju det fina. Med det fina menar jag att människor runt om oss tvingas ställa in sina planer, och oavsett hur synd jag än tycker om både restaurang -& nöjesbranschen, resa -& skola, så handlar det fortfarande om människor och om vi skalar av det ännu mer, så handlar det om människors hälsa.

Det fina med att inte ha några planer enligt mig, är att man på ett mycket enkelt (för den som gör det ofta) eller lite svårare mentalt sätt, går in i sig själv och tvingar sig nästan vara här och nu. Föreställ dig morgonen du går upp, tar en snabb dusch, kokar kaffet som du sedan häller i dig snabbt, och springer till tunnelbanan, förmodligen sneglar lite halvt stelt mot någon som kanske tränger sig i någon form av kö eller vill in genom spärrarna snabbare än vad din kropp hinner med att ta emot. Du måste meddela din chef att du är sen till jobbet, du har en tråkig matlåda med dig, dagen går och du kommer hem, lägger dig framför teven och skrollar på din mobil. Ja, så kan oftast en vanlig dag se ut för många, (även för mig ska jag vara ärlig med att poängtera).

Idag, för dig som är symptomfri hittills, så kan du förhoppningsvis få dig en god natt sömn, vakna, dricka ditt kaffe hemma, sitta med din dator i knäet, ta en paus, andas, kanske utöva några medvetna andningsövningar, välja om du vill ha på teven och nyheter eller välja om du vill lyssna på musik i hemmet istället. Du kan välja att beställa hem mat från din lokala restaurang istället för att äta den där jobbiga matlådan på jobbet bland alla andra som förmodligen är lika onödigt stressade som du. Du kan också välja att ta dig tiden att laga dig en fräsch lunch hemma, kanske med ett recept gjort av oss som inspirerar?

Vart jag vill komma med detta är inte att sträva efter ett perfekt liv mitt i det kaotiska, att skjuta undan problemen under sängen och vakna upp när allt är över. Det handlar om medvetenhet, och att ta emot situationen med öppna armar som du sedan omfamnar på ditt sätt. Antingen genom att hysteriskt nog skippa livet eller se det från andra sidan. Jag hoppas att vi på Foodgeekz kan hjälpa er som kanske känner att fantasin tryter i köket för ett gott välmående. Tack till er som besöker oss varje dag, följer våra kanaler, läser och lagar, skapar och sprider er respons.

Låt oss nu ta ett djupt andetag tillsammans - och fortsätta dagen.

Gillar

Kommentarer