SWEET POTATO & CARROT - GNOCCHIS

Hej på er! Igår testade jag att göra hemmagjorda gnocchis för första gången, wow alltså. Grymt gott! Jag gjorde dem på sötpotatis, morötter, ägg, bovetemjöl och fiberhusk. Alltså helt glutenfria, vegetariska och riktigt mumsiga. Givetvis ska jag dela med mig av receptet till er. Jag sparade faktiskt en del av degen till idag så jag gjorde några till lunch idag och då använde jag mig av kokosmjöl.


Recept:

1 st stor sötpotatis

2 st morötter

1 st ägg

6 dl bovetemjöl

3 msk fiberhusk

Gör såhär:

Skala och skär sötpotatisen och morötterna. Koka sedan dem i saltat vatten till en mjuk konsistens. Mixa med en stavmixer. Låt sedan moset svalna något. Lägg sedan ut moset på en mjölig bänk och gör ett litet berg av moset med mjöl. Knäck sedan ägg, tillsätt mjöl och knåda till en deg. Tillsätt lite fiberhusk i taget. Tillsätt så mycket mjöl du behöver för att degen inte ska vara kladdig. Rulla sedan degen till en avlång form, dela sedan ca 1 cm. Rulla till små gnocchis. Koka upp vatten med salt. Lägg sedan ner dem i det kokade vattnet. Koka tills dem åker upp till ytan, ca 3 minuter. Stek sedan i kokosolja eller smör. Jag tillsatte sedan spenat, babytomater, solrosfrön och pumpakärnor. Perfekt vardagskäk och så gott!

-

Recipe:

1 large sweet potato

2 carrots

1 egg

6 cups buckwheat flour

3 tablespoons psyllium husk

Do this:

Peel and cut the sweet potato and carrots. Then boil them in salted water to a soft consistency then mix with a blender. Let the mash cool slightly. Then place the mash on a bench of flour. Then crack eggs, add flour and knead to a dough. Add a little psyllium husk at a time. Add as much flour as you need to make the dough not sticky. Then roll the dough to an oblong shape, then divide about 1 cm. Roll to small gnocchis. Boil water with salt. Then put them in the boiled water. Cook until they rise to the surface, about in 3 minutes. Then fry in coconut oil or butter. I then added spinach, baby tomatoes, sunflower seeds and pumpkin seeds. Perfect comfort food during the week and so tasteful!

Gillar

Kommentarer

corneliaf
corneliaf,
men verkar så gott, måste testa nån gång
nouw.com/corneliaf
foodgeekz
foodgeekz,
Tack! Ja jag lovar, riktigt gott. Så enkelt också <3
nouw.com/foodgeekz