SPINACH APPLE WINTER SALAD - MEATLESS MONDAYS

Hej på er! Hoppas att ni har en bra start på veckan. Måndag igen och jag älskar verkligen måndagar. Gör ni också det? Det känns som om att man får en bra omstart varje vecka och kan planera, strukturera och jag älskar att börja veckan lugnt. Låta helgen vara kvar lite så att man inte drar på sig allt för mycket och att man börjar veckan med att stressa. Tillåt dig själv en lugn måndag, säg nej, sätt gränser och ge dig själv tid till reflektion och planera om hur du vill att din vecka ska vara. Till lunch idag gjorde jag en riktigt god matig, ljummen sallad med massvis av grönt och färgglatt och givetvis ska ni få ta del av receptet:

Recept till 6 portioner:

4 dl valfria gryn, quinoa/hirs/bovete etc. Jag hade en blandning från Zeta hemma
En näve bladspenat
3 st morötter
1 broccolihuvud
2 msk kapris
1 st äpple
En näve färska rädisor
Färsk basilika

Dressing:

3 msk pesto
2 msk creme fraiche
En skvätt citronsaft
Salt
Peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela och skär upp broccolin. Ringla över olivolja och låt den rostas i ugnen ca 10 minuter. Koka upp dina gryn. Ta fram en lite större skål. Börja med att skölja spenaten och lägg i skålen, fyll sedan på med äpple, den rostade broccolin, morötter, färsk basilika och dina gryn. Gör i ordning dressingen genom att blanda ihop alla de ingredienserna. Ringla sedan över den på salladen. Ät & njut!

Gillar

Kommentarer

Emilie
,

Jag älskar er blogg. Hade önskat att ni hade en receptbok eller något. Vill göra allting. Ni hade inte kunnat skapa en bra inköplista för bra grejer att köpa hem? En lista som ni har när ni handlar mat.


Älskar detta! 😊

foodgeekz
foodgeekz,
Åh tack 😍Vad glada vi blir! Då kan vi säga som så.... snart 😉håll utkik!
nouw.com/foodgeekz